Vanaf zondag 5 juli weer fietsen: hou je aan de regels

Vorige week hebben we enthousiast gemeld dat we zondag 5 juli gaan fietsen. Dit kan en mag weer. Maar er zullen ook zaken anders zijn. Hieronder zullen we de aanpassingen benoemen. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn als de laatse officiƫle rit, maar we willen jullie met klem vragen om je aan de regels te houden.

Start vanaf het Parochiehuis

De inschrijving vindt plaats in het parochiehuis. (vlakbij de kerk in Pijnacker) Er staan hier een aantal regels rondom de inschrijving. Volg deze en volg de aanwijzingen van de mensen die er staan !

  • Kom op tijd! Er zullen zaken anders zijn en wellicht ook langzamer dan je gewend bent. Het is ook voor ons zoeken, maar om 8:00 staan te dringen, helpt daar niet bij.
  • We starten om 8:00 om 9:00 en de jeugd start ook om 9:00
  • Alle rijders behalve de jeugd, rijden dezelfde rit.
  • Parkeer je fiets aan de achterzijde en loop naar de voorzijde om in te schrijven.
  • Bij de start zal Marc iedereen nog even herinneren aan de regels.

Onderweg

Probeer de groepen niet te groot te maken (Max 14). Op de fiets hoeven we onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel naar andere weggebruikers. In grote groepen is dat lastig om goed te doen.
Zie de site van de ntfu voor meer informatie hierover.

Bij de koffiestop

De toercommissie heeft De Eerste Aanleg bereid gevonden om ons te ontvangen. In deze tijd is het best lastig om dat te regelen. Want de meeste zien het niet zitten om een stel wielrenners in korte tijd je terras zien te verbouwen.

  • Respecteer de regels die De Eerste Aanleg hanteert
  • Probeer niet te lang te blijven hangen. Op een goede dag in deze tijd kunnen er meer dan 100 mensen vertrekken vanuit Pijnacker. Dat is meer dan de Eerste Aanleg eigenlijk aan kan. Bij een snelle(re) doorloop, kan iedere groep een kop koffie drinken en even zitten.
  • Misschien ten overvloede: Laat de tafels staan, een 1,5 meter inrichting wordt over nagedacht. Bij een controle is het hele feest over. Verpest het niet voor de rest.

Bij terugkomst

Terugkomst is weer bij het Parochiehuis. Daar meld je je uiteraard netjes af bij Koos. Ook is het daar mogelijk om nog een biertje of iets anders te drinken. Respecteer ook hier weer de richtlijnen van het RIVM en van het Parochiehuis.

Hoe verder

Tot de clubritten starten heeft het bestuur besloten om 3 ritten te rijden. Deze worden gecoƶrdineerd door de commissie. Omdat niet iedereen de grote afstanden heeft kunnen rijden die we normaal in deze tijd rijden, rijden we routes van 90-100 km.
Het zal niet altijd lukken om een koffiestop te regelen. In dat geval willen een stop op een parkeerplaats opzetten. Dat zal bij de ritten staan.

Het bestuur zal kijken hoe deze ritten verlopen. Als toerclub zijn we verantwoordelijk dat de regels goed nageleefd worden. We willen met zijn allen heel graag fietsen en zullen alles er aan doen om dat redelijkerwijs mogelijk te maken. Maar als de regels niet gevolgd worden en we veel klachten krijgen hierover, zijn we genoodzaakt daar iets mee te moeten doen. We gaan er echter vanuit dat dat niet nodig is.

Kortom: Respecteer de regels, Voor jezelf, je fietsmaten en de toerclub.
Blijf gezond en tot zondag!

Het bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *