Nieuwe richtlijnen corona: fietsen bij voorkeur alleen, maximaal met twee

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van dinsdag 3 november, maakte duidelijk waar al voor werd gevreesd. Het aantal besmettingen in Nederland en met name het aantal ziekenhuisopnames dwingt tot strengere maatregelen om het coronavirus het hoofd te bieden. Fietsen mag nog steeds, maar bij voorkeur solo, of maximaal met twee personen. Die mogen dan niet naast elkaar of direct in elkaars wiel fietsen.

Het bestuur van Toerclub Pijnacker roept haar leden dringend op deze richtlijnen strikt te hanteren. Activiteiten voor de rest van dit jaar waren al eerder afgelast, maar er werd nog wel in groepjes van vier gefietst. Dat dit niet meer mag is jammer, maar geen ramp. De strijd tegen het virus is immers belangrijker dan de sportieve strijd op de fiets. Bovendien, wij krijgen nog steeds de ruimte om onze hobby uit te oefenen.

Via deze link naar de website van de NTFU zijn de uitgebreide gevolgen van de nieuwe maatregelen voor toerfietsers terug te lezen. Lees ze en handel ernaar. Blijf gezond, zodat we in het voorjaar van 2021 hopelijk met elkaar weer de weg op mogen.

Bestuur van Toerclub Pijnacker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *