Jeugdlid worden

Klik hier voor het aanmeldformulier voor de jeugd

Informatie voor ouders van (aspirant) jeugdleden

Vooral voor de ouders van jongens of meisjes die willen komen fietsen bij onze toerclub, willen wij hierbij informatie geven over een eventueel lidmaatschap en de gang van zaken bij het huren van een racefiets van de vereniging. Dit laatste onderdeel is ook van belang voor ouders van een kind dat al eerder een fiets heeft gehuurd.

Lidmaatschap

Het is mogelijk dat een kind aspirant lid wordt. Dit houdt in dat uw kind voor een proefperiode aangemeld wordt bij de NTFU, het overkoepelend orgaan van alle toerverenigingen. Deze proefperiode duurt maximaal 4 weken. In deze 4 weken is uw kind verzekerd bij de NTFU en kan hij of zij “proeven” of het fietsen bij onze club echt iets voor hem/haar is.

Voor dit proeflidmaatschap moet u een speciaal aanmeldingsformulier invullen, waarna uw kind door ons direct aangemeld kan worden bij de NTFU.

Op dit formulier staat ook dat als uw kind definitief lid wordt, wat wij uiteraard hopen, het lidmaatschap automatisch ingaat als u vóór het einde van de proefperiode de contributie heeft betaald. Voor de volledigheid: de contributie bedraagt dit jaar voor jeugdleden € 36,= Voor een tweede jeugdlid per gezin is dit € 33,= en vanaf een derde jeugdlid uit een gezin is het € 31,=

De bankrekening van Toerclub Pijnacker is NL91 RABO 0154 5604 48

Als aan het einde van de proefperiode geen betaling ontvangen is, nemen wij aan dat uw kind geen lid wordt. In dat geval zal de jeugdcommissie het overigens waarderen als u dit even meldt, hetzij persoonlijk, via de mail of telefonisch.

Bij een proeflidmaatschap is het in principe mogelijk dat een jeugdfiets van de vereniging gehuurd wordt. Of dit ook werkelijk direct lukt, hangt af van de beschikbaarheid van de juiste maat.

Huur jeugdfietsen

Toerclub Pijnacker verhuurt 26 jeugdfietsen in diverse maten. Elk jaar lukt het weer om aan bijna elk jeugdlid die dat wil een fiets te verstrekken. Uiteraard zijn er spelregels vastgesteld en deze staan vermeld in de huurovereenkomst, zoals deze al jaren gebruikt wordt.

Twee belangrijke punten hierin zijn:

* Om doorstroming naar nieuwe leden te bevorderen, wordt maximaal 2 á 3 jaar een fiets aan hetzelfde jeugdlid verhuurd

* Huurder verplicht zich met regelmaat deel te nemen aan de gezamenlijke tochten op zondag. In geval van onvoldoende deelname kan de fiets tijdens het seizoen worden ingenomen, teneinde een ander jeugdlid te kunnen laten fietsen.

Ter informatie voor “nieuwe” ouders: de borgsom bedraagt €100,= welk bedrag bij beëindiging wordt teruggestort als de fiets in goede staat wordt ingeleverd.

De huursom bedraagt € 50,= per seizoen.

Vriendelijke groet,

Sjaak Greeve, penningmeester Toerclub Pijnacker

2 gedachten over “Jeugdlid worden

 1. Beste Sjaak,

  Als mijn dochter Sanne nu lid wordt van de Tourclub moet zij dan voor een heel jaar betalen?
  Ze wil eerst een paar keer meerijden en kijken of ze het leuk vind.
  Verzekering technisch is het misschien handiger als ze lid wordt van de Tourclub.

  Ik hoor het wel.

  Groeten Richard Noorlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *