Jeugdfietsen nog niet opgestart

Ondanks dat vanaf 28 april kinderen onder de twaalf weer buiten mogen sporten, hebben we toch besloten om het jeugdfietsen nog niet op te starten. Dit in overleg met het bestuur en de jeugdcommissie. Wij vinden het heel moeilijk wat we met de nieuwe versoepeling moeten. Hoe zit dat met begeleiding van de kinderen onder de 12 jaar en de groep boven de 12 jaar.

Bij de jongste jeugd moet de begeleiding 1,5 meter afstand houden en bij de oudste jeugd moeten ze zelfs onderling ook 1,5m afstand houden. We zouden dan toch in het weekend (zondag) gaan fietsen wanneer het al heel druk is op de fietspaden.
Begeleiders kunnen van de jongste leden geen 1,5 afstand houden i.v.m. de veiligheid.  Daarnaast hebben we geen goede opvang plek. Ook niet als het regent.
Een ander punt is dat NIET (wielren)fietsers het verschil in jeugd en wielrenners niet herkennen.

Het lijkt ons dan ook niet verstandig om de activiteiten met de jeugd alweer op te pakken. We hebben daarom besloten om tot nader bericht niet te gaan fietsen met de jeugd.

Wij vinden dit natuurlijk een vervelende beslissing en hadden jullie graag weer gezien, maar het is helaas de enige beslissing die we kunnen nemen.

De jeugdcommissie.

One thought to “Jeugdfietsen nog niet opgestart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *