Harries Westland 2009

op zich natuurlijk niets bijzonders voor de doorgewinterde fietser onder ons maar voor mij toch echt de allereerste “Harries Westland”. De enige rit overigens welke is vernoemd naar een persoon en niet naar een plaats, dus daar moest wel een verhaal achter zitten. Bij navraag bleek dat de enige echte Harrie in dit verhaal, Harrie Meesters betreft. Een goede oude bekende van mij dus de ideale kans om Harrie eens aan de tand te voelen over “zijn” rondje. Na Harrie zijn welbekende lach deed Harrie zijn verhaal door enkele vragen te beantwoorden.

Ingezonden door Rob Rietbergen.

Hoe is “Harrie’Westland” tot stand gekomen?

Door parcours -en gebied/regiokennis wetende dat er verkeersluwe wegen in het mooie Westland zijn.

Wanneer?

In 2002/2003 uitgezet en sinds 2004 op de kalender

Waarom?

Omdat ik vind dat de eigen omgeving niet vergeten mag worden.

Waarom fiets jij te weinig met TCP mee?

Omdat ik ook elders rijd. Ben sinds 1988 lid van TCP en vind andere streken ook mooi om te rijden en dan met name Zuid-Limburg en drenthe.

Jouw mooiste herinnering aan TCP?

Mijn mooiste herinneringen aan TCP zijn de jubileumtochten over de 90 en 150 km die ik deels zelf heb uitgezet,deels uitgepijld heb samen met anderen, mijn allereerste Luik-Bastenaken-Luik, maar de allermooiste herinnering zijn mijn 2 deelnames in 2002 en 2008 aan Parijs-Roubaix en mijn vijf deelnames aan de RONDE VAN VLAANDEREN!

Wat wil je verder nog kwijt?

Het is geweldig om elke week te rijden, soms leven we als profs en wordt er tegen mij gezegd door de vrouw van een bevriende rijder: “je bent nog serieuzer dan Freddy Maertens”. Alleen als je ouder wordt, moet je veel meer kilometers maken om goed te rijden. Als het kan 3 keer per week.

Tot zover HW 2009. groet (mede namens Harrie) Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *