Geen activiteiten TCP tot en met 6 April!

Update: Bericht is geüpdate op zondag 15 maart: 20:47 obv de gewijzigde richtlijnen vanuit de overheid

Het bestuur van Toerclub Pijnacker heeft de berichtgevingen over het coronavirus deze week nauwlettend gevolgd. Nu het kabinet vandaag, donderdag 12 maart, heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen, is besloten om alle clubbijeenkomsten, zoals de toertocht en vossenjacht op zondagochtend, maar ook de informatiemiddag voor de jeugd op zaterdag 21 maart en de Algemene Ledenvergadering van maandag 23 maart deze maand niet door te laten gaan.

Nadere informatie over het vervolg van zowel de sportieve activiteiten als de geplande vergaderingen volgt op het moment dat de gestelde maatregelen door de overheid worden afgezwakt of ingetrokken. Inmiddels hebben de wielerbonden NTFU en KNWU ook aangegeven de richtlijnen van het Kabinet te volgen.

Standpunt NTFU
In een bericht aan de verenigingen meldt de NTFU: ‘Alle sportevenementen die tot en met 6 april in Nederland op het programma staan, zijn donderdag 12 maart afgelast vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor toertochten. Deze zijn dan ook niet langer zichtbaar op de NTFU- en Fietssport-kalender. Heb je je ingeschreven voor een geannuleerde tocht? Of heb je een andere vraag over de toertocht? Neem dan contact op met de organisator. Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen. Wij ondersteunen deze oproep en vragen verenigingen om clubbijeenkomsten zoals ritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot en met 6 april af te gelasten.’

Informatie delen
Aangezien dit besluit pas eind van de week is genomen, realiseert het bestuur van TCP zich dat wellicht niet iedereen deze informatie via de website van Toerclub Pijnacker tot zich krijgt. Daarom is het vriendelijke, doch dringende verzoek om dit bericht via de mail en WhatsApp te delen binnen de eigen fietsgroepen.
Conform de oproep vanuit de overheid geldt deze maatregel in ieder geval tot en met 6 april. De toertochten van zondag 15, 22 en 29 maart en 5 april komen hierbij dus te vervallen.

Houd de website regelmatig in de gaten voor actuele informatie over de impact van het coronavirus op de activiteiten van Toerclub Pijnacker!