Coronacrisis…

Voor de bijdrage vanuit de bestuurskamer van maart waren we nog vol van het nieuwe seizoen. Hoe anders kan het gaan in enkele dagen tot weken. Corona houdt heel Nederland binnen met af en toe een uitstapje op de racefiets, maar wel alleen.

In de tussentijd viel een goed gevulde Zadelpen op de deurmat. Alle vrijwilligers, met Roger Abbenhuijs aan het roer, hebben er weer een schitterende editie van gemaakt. In de Zadelpen was de voorbereiding van de Algemene Ledenvergadering opgenomen. Er was ook veel aandacht voor verschillende evenementen die gepland stonden.
Hieronder een opsomming van evenementen die helaas niet door konden/kunnen gaan:

  • informatiemiddag voor de jeugd, inclusief uitdelen van de fietsen;
  • Algemene Ledenvergadering;
  • wekelijkse toerritten;
  • Goede Doelentocht van 19 april;
  • bestuursvergaderingen;
  • tweedaagse naar Heemskerk in mei;
  • zaken tussen de spaken, georganiseerd voor de sponsoren, in juni;
  • tweedaagse voor de jeugd, in juni;
  • voorbereiding, met de sponsoren, op kledinglijn 2.0 voor 2021.

We hebben andere wegen gevonden om de racefietsen toch te kunnen uitdelen aan de jeugd.
De ALV zullen we dit jaar nog ergens moeten plannen, terwijl alle andere genoemde evenementen vooralsnog worden afgelast.
In gedachten zijn we als bestuur bij onze fijne sponsoren die bedrijfsmatig allemaal een uitdaging zullen hebben met dit virus. Een crisis wil ik het nog niet noemen, maar het zal zijn sporen achterlaten. Wellicht moeten we dit jaar meer activiteiten doorschuiven.

Het goede nieuws is dat het lijkt of we het coronavirus beter onder controle krijgen. Mensen houden zich veel beter aan de afspraken die we samen hebben gemaakt. Ik zie ook veel racefietsers, maar ze zitten niet meer in het wiel bij hun voorganger. Allemaal eenlingen.

Mark Rutte heeft het slot op de ‘coronadeur’ ver naar voren gezet. 1 juni was wat mij betreft dan ook een schrikdatum om een ieder wakker te schudden. Iets als: “let op dat we ons aan de afspraken houden!”. De hoop is dat we 1 mei het bedrijfsleven weer op gang gaan trekken.
Dan houden we ook nog een beetje een voorjaar over voor onze gezamenlijke ritten. Wellicht wat te optimistisch, maar dat werkt altijd voor de gemoedstoestand.

Intussen gewoon even alleen fietsen, om de conditie op peil te houden. De toerritten op de site worden tot nader order niet bijgewerkt. Succes en sterkte in deze heel bijzondere tijden.

Namens het bestuur,
Marc van Buijtene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *