Over ons

Wat biedt Toerclub Pijnacker ?

Ons fietsseizoen loopt van begin februari tot begin november. In deze periode organiseert de toerclub elke zondagochtend vanuit de sporthal “Het Baken” een toertocht. De afstanden variĆ«ren van 50 tot 150 km. In het begin van het seizoen worden zowel afstand als snelheid langzaam opgebouwd. Deze ritten zijn voor sportief aangelegde fietsers.

Naast de toertochten organiseert de toerclub zogenaamde “vossenjachten”. Dit zijn “puzzel” tochten die een wedstrijdelement in zich hebben. Deze vossenjachten worden in het voor- en naseizoen georganiseerd.

Clubblad De Zadelpen

Vier keer per jaar brengen we ons clubblad “De Zadelpen” uit.
Hier kan je het archief met eerdere edities vinden

De jeugdafdeling.

De toerclub heeft en actieve jeugdafdeling. Ook voor de jeugd is er in het seizoen elke zondag een toertocht. De jeugd wordt daarbij in verschillende groepen ingedeeld afhankelijk van hun geoefendheid. De meer geoefende jeugdleden maken langere fietstochten en fietsen sneller. Er wordt altijd onder begeleiding van seniorleden gefietst. Meer informatie vind je op onze jeugdpagina.

Het bestuur

Het bestuur wordt gevormd door enthousiaste vrijwilligers. Er zijn altijd bestuursleden te vinden op zondag op of naast de fiets.
Kijk hier om te kijken wie het zijn.

Lid worden

Wil je proeven van de Toerclub Pijnacker, kom dan op zondagochtend langs bij Het Baken. De start is om 8:00 we raden je aan om voor de eerste keer wat eerder te komen. Bij melding aan de inschrijftafel wordt je dan verder geholpen. Je kan ook een van de wielrenners is onze clubkleding aanspreken. Die zullen je graag de weg wijzen.

Het aanmeldformulier om lid te worden en meer informatie vind je hier