Over ons

Wat biedt Toerclub Pijnacker?

Ons fietsseizoen loopt van begin februari tot begin november. In deze periode organiseert de toerclub elke zondagochtend vanuit sporthal “Het Baken” een toertocht. De afstanden variëren van 50 tot 150 km. In het begin van het seizoen worden zowel afstand als snelheid langzaam opgebouwd. Deze ritten zijn voor sportief aangelegde fietsers.

Naast de toertochten organiseert de toerclub zogenaamde “vossenjachten”. Dit zijn ‘puzzel’tochten die een wedstrijdelement in zich hebben. Deze vossenjachten worden in het voor- en naseizoen georganiseerd.

Hier staan we voor

  1. Toerclub Pijnacker is een toerclub: We rijden veilig. Samen uit, samen thuis. Toeren is geen wedstrijd.
  2. Houd je aan de verkeersregels: Blijf op de fietspaden, wacht voor een rood verkeerslicht, geef ruimte aan andere weggebruikers.
  3. Dragen van TCP wielerkleding: Het is mooi als we allemaal in dezelfde wielerkleding rijden. Weet dat we reclame rijden voor gewaardeerde sponsoren.
  4. Gedrag in de groep: Geef signalen door als: paal, voor en tegen. Doorgeven is wat anders dan schreeuwen, dat schrikt af voor medeweggebruikers.
  5. Halverwege drinken we koffie: Elke zondag organiseert TCP koffiestops. De restaurants zorgen goed voor ons; wij ook voor hen (vaak kan er gepind worden, maar denk ook aan kleingeld).
  6. Corrigeer elkaar waar nodig: Indien nodig corrigeren leden elkaar op vriendelijke toon omtrent fietsgedrag en naleving van de gemaakte afspraken.
  7. Fiets onderhouden: Een schone fiets is een visitekaartje van de vereniging. Gebruik bij voorkeur biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
  8. Gooi geen afval in de natuur: Wij denken aan het milieu: neem papiertjes, bananenschillen en bidons mee naar Het Baken, de tussenstop of naar huis.
  9. Fietskleding recyclen: Lever je oude fietskleding in voor hergebruik. Gooi het niet in de vuilnisbak, we kunnen er anderen blij mee maken.
  10. Fietsonderdelen hergebruiken: Geef bruikbare onderdelen van je fiets een tweede leven. Lever deze in bij TCP en gooi ze dus niet weg.

Clubblad De Zadelpen

Vier keer per jaar brengen we ons clubblad “De Zadelpen” uit.
Hier kun je het archief met eerdere edities vinden

De jeugdafdeling

De toerclub heeft een actieve jeugdafdeling. Ook voor de jeugd is er in het seizoen elke zondag een toertocht. De jeugd wordt daarbij in verschillende groepen ingedeeld afhankelijk van hun geoefendheid. De meer geoefende jeugdleden maken langere fietstochten en fietsen sneller. Er wordt altijd onder begeleiding van seniorleden gefietst. Daarbij hanteren we deze gedragsregels voor onze (jeugd) begeleiders. Meer informatie vind je op onze jeugdpagina.

Het bestuur

Het bestuur wordt gevormd door enthousiaste vrijwilligers. Op zondag zijn er altijd bestuursleden te vinden op of naast de fiets.
Klik hier voor de bestuursleden

Lid worden

Wil je proeven van Toerclub Pijnacker, kom dan op zondagochtend langs bij Het Baken. De start is om 8:00 uur. We raden je aan om voor de eerste keer wat eerder te komen. Bij melding aan de inschrijftafel word je verder geholpen. Je kan ook een van de wielrenners in onze clubkleding aanspreken. Die zullen je graag de weg wijzen.

Het aanmeldformulier om lid te worden en meer informatie vind je hier